Landelijke brief i.v.m. corona-epidemie op 13 maart 2020

Print deze pagina

Lees hier de complete brief.


Maatregelen i.v.m. corona-epidemie, d.d. 13 maart 2020

De nieuwe maatregelen die sinds gisteren in Nederland van kracht zijn, zouden moeten voorkomen dat het aantal corona-patiënten zo snel toeneemt dat de gezondheidszorg overbelast raakt en het aantal intensive care plekken onvoldoende is voor allen die deze zorg nodig hebben. Dat laatste is in o.a. Italië nu het geval, met echt dramatische gevolgen.

Wie zijn/haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt, gaat daarom niet meer naar bijeenkomsten toe als hij/zij verkouden is, hoest en/of koorts heeft, wast regelmatig de handen en geeft anderen tijdelijk geen hand meer. Dit alles geldt dus ook in onze gemeenten.

Op dit moment hebben we nog de mogelijkheid om diensten en andere bijeenkomsten te houden, mits er niet meer dan honderd bezoekers zijn.
Het is aan het convent en bestuur van elke afzonderlijke gemeente om te besluiten of het uitdelen van de communie tijdelijk komt te vervallen. Zoals in elke dienst, neemt ook in dat geval de celebrant aan het altaar brood en wijn tot zich voor de gehele gemeente, inclusief de afwezigen en gestorvenen.

Het is zeer wel mogelijk dat de overheid binnenkort zal besluiten om het toegestane aantal deelnemers verder te verlagen. In dat geval zal per gemeente moeten worden besloten:
– of de diensten doorgaan, met aanmelding vooraf (tot het maximum aantal)
– of dat de diensten voorlopig zonder aanwezige gemeente worden gehouden, met alleen priester en ministranten.


Lees hier de complete brief.

         
100 jaar Christengemeenschap

Internationale conferentie in Dortmund, 7-11 oktober 2022

 

Lees alle berichten over de bijeenkomst hier.

Archief Digitale Nieuwsbrieven

Lees hier alle Nieuwsbrieven

Contact

Groot Hertoginnelaan 4
2517 EG
Den Haag
070 3451506
Contactformulier