Conflictbemiddelaars

by peter | 7 januari 2020 15:45

Meer informatie over conflictbemiddeling hier.


 

Esther Szabó (gemeente Meppel)

“Mijn naam is Esther Szabó, ik ben lang lid geweest van de gemeente Rotterdam en nu van Meppel, ik voel me met beiden verbonden. In de omgang met conflicten ga ik uit van de herstelgerichte aanpak. Ieder conflict laat zien dat er iets is aan de hand is dat belangrijk is en om aandacht vraagt. Het vraagt nieuwsgierigheid om uit te zoeken wat er speelt. In het omgaan met conflicten vind ik het belangrijk dat iedereen die zich geraakt voelt de kan krijgt om zijn verhaal te doen. Je gehoord weten zie ik als basis om gezamenlijke tot een oplossing te komen.”

Egbert Melchior (gemeente Rotterdam)

“In een conflict ontmoet je iets van jezelf in de ander wat je liever niet ziet. En natuurlijk heb jij gelijk en de ander niet. Als het uit de hand loopt ga je ook zelf stuk en kun je alleen nog scherven rapen. Hou je “ziele servies” heel en laat je bemiddelen.
Als adviseur en manager in de zorg heb ik veel in en met conflictsituaties gewerkt en mij via een mediatoropleiding verder bekwaamd in het helpen oplossen van conflicten.  Deze bekwaamheid stel ik graag ter beschikking voor onze kerkgemeenschap.”

Johan Hoet (gemeente Antwerpen)

“Wat mij motiveert om dit werk te doen is het bevorderen van de manier waarop we spreken en omgaan met elkaar.  Vandaar dat ik ook als vrijwilliger werk in de burenbemiddeling, als begeleider bij Armen Te Kort en bij een rolstoelpatiënt, en als medewerker in een co-housingproject.”

Simone van Leeuwen (vertrouwenspersoon)

Simone van Leeuwen is vanaf haar jeugd verbonden met de Christengemeenschap.  Zij werkt na haar pensioen nog steeds als Vertrouwenspersoon voor verschillende bedrijven. Daarvoor heeft zij 30 jaar gewerkt als Maatschappelijk werker, Coach en Counselor. Volgens haar is een conflict vaak een uitvloeisel van zich niet gehoord en niet begrepen voelen. Als Vertrouwenspersoon ben je dan meestal bezig met bemiddelen in het gesprek.

 

Source URL: https://www.christengemeenschap.nl/algemeen/conflictbemiddelaars/