Muziekarchief

Print deze pagina

Introductie

Het Internationale Muziekarchief van De Christengemeenschap stond tot zijn overlijden in 2019 onder de kundige leiding van Jan Verdonk. Met het heengaan van Jan is ook een stuk kennis en ervaring verloren gegaan.

Sinds 2020 heeft Francis Michels zijn taak overgenomen. Het muziekarchief rust op dit moment dan ook in ‘KultuurThuis Henri’ in Melle, België. Het omvat een uitgebreide collectie bladmuziek uit verschillende landen, geschreven om tot klinken te komen in de diensten van de Christengemeenschap. Deze bladmuziek bestaat uit de Nederlandstalige liederen voor de Mensenwijdingsdienst en de Zondagsdienst voor de kinderen en uit een internationale verzameling koormuziek en instrumentale muziek voor beide diensten en andere sacramenten, geschreven voor allerlei bezettingen.

Na het overlijden van Jan neemt de Landelijke Muziekgroep de functie van het muziekarchief in heroverweging. Welke muziek is nog geschikt om uitgevoerd te worden? Hoe moet deze muziek worden aangeboden? Om deze reden zal in eerste instantie nog slechts een beperkte hoeveelheid muziek beschikbaar zijn. De idee is om de catalogus van de muziek die u bij het muziekarchief kunt verkrijgen langzaam weer uit te bouwen, te vernieuwen en te optimaliseren.

Ook staan wij open om muziek die nu wordt geschreven aan deze catalogus toe te voegen, zo’n archief moet immers blijven evolueren en veranderen. Neem hiervoor contact op met Francis Michels.

Auteursrechten

De muziek uit het Muziekarchief is uitsluitend geschreven voor de diensten van de Christengemeenschap.De auteursrechten berusten bij het kerkgenootschap. Zij mogen voor geen enkel ander doel worden gebruikt of gekopieerd.

Werkwijze bestellingen

Van alle in het muziekarchief aanwezige bladmuziek kan op bestelling een kopie gemaakt worden. Er is een klein aantal gedrukte bundels op voorraad aanwezig. De kosten van een bestelling bestaan uit de gemaakte kosten voor het kopiëren, het verzenden ervan en een bijdrage t.g.v. het beheer van het muziekarchief.

U kunt muziek bestellen bij Francis Michels via het mailadres muziekarchief@christengemeenschap.nl

Op dit moment bestaat de beschikbare catalogus onder andere uit muziek van Ingrid Deij, Eva Mees-Christeller en Petra Rosenberg. U kunt de, op dit moment beperkte catalogus hier raadplegen: Catalogus Muziekarchief Christengemeenschap 2020

Bestellen in Duitsland

In Dortmund bevindt zich ook een zeer uitgebreide verzameling van muziek die geschreven is voor de cultus van de Christengemeenschap. Deze verzameling is in Dortmund, Duitsland en heet ‘Notenarchiv der Christengemeinschaft’. De catalogus ervan is in Word, hier beschikbaar als een pdf document en heet KatalogVollstaendig01. Bij de beheerder van dit archief kunt u ook bladmuziek bestellen:

Herr Winfried Berger
Brechtener Straβe 280b
D-44339 Dortmund
Email: win.berger@web.de.

Het muziekarchief van de Christengemeenschap is gevestigd in

KultuurThuis ‘Henri’

p.a. Francis Michels

Brusselsesteenweg 329

9090 Melle, België

muziekarchief@christengemeenschap.nl

 

Oekraïne

Klik hier om te lezen over de kerken van de Christengemeenschap in Oekraïne.

Lezingen Peter Selg

Conferentie met twee lezingen van Peter Selg op zaterdag 14 mei 2022 in congrescentrum Antropia (Driebergen).

Meer informatie vindt u hier.

100 jaar Christengemeenschap

Internationale conferentie in Dortmund, 7-11 oktober 2022

 

Lees alle berichten over de bijeenkomst hier.

Archief Digitale Nieuwsbrieven

Lees hier alle Nieuwsbrieven

Contact

Groot Hertoginnelaan 4
2517 EG
Den Haag
070 3451506
Contactformulier