Muziekarchief

Print deze pagina

Introductie

Het Internationale Muziekarchief van De Christengemeenschap is ondergebracht in de Andrieskerk in Amsterdam-Zuid. Het omvat een uitgebreide collectie bladmuziek uit verschillende landen, geschreven om tot klinken te komen in de diensten van de Christengemeenschap. Deze bladmuziek bestaat uit de Nederlandstalige liederen voor de Mensenwijdingsdienst en de Zondagsdienst voor de kinderen en uit een internationale verzameling koormuziek en instrumentale muziek voor beide diensten en andere sacramenten, geschreven voor allerlei bezettingen.

Een overzicht van deze bladmuziek is te vinden in 2 catalogi:

  • De alfabetische catalogus, die dateert van 1988 en die is gebaseerd op de naam van de componist. Deze catalogus bevat vooral composities van vorige generaties, die weinig of niet meer gespeeld worden. Deze catalogus is op schrift en digitaal [excel] verkrijgbaar bij het Muziekarchief.
  • De digitale systematische catalogus in excel, die eerst indeelt op soort dienst waarvoor muziek gezocht wordt, dan op feesttijd en en tot slot op de instrumentale bezetting. Deze catalogus wordt jaarlijks bijgewerkt en bevat muziek die meer gangbaar en eigentijds is. Een voorbeeld van de verschillende zoekmogelijkheden vindt u hieronder als pdf document. In de opvraagbare excel sheet zijn uiteraard veel meer ingangen beschikbaar om te zoeken en sorteren.

De systematische catalogus kunt u in bijgaande link als pdf document raadplegen.

Auteursrechten

De muziek uit het Muziekarchief is uitsluitend geschreven voor de diensten van de Christengemeenschap.De auteursrechten berusten bij het kerkgenootschap. Zij mogen voor geen enkel ander doel worden gebruikt of gekopieerd.

Werkwijze bestellingen

Van alle in het muziekarchief aanwezige bladmuziek kan op bestelling een kopie gemaakt worden. Er is een klein aantal gedrukte bundels op voorraad aanwezig. De kosten van een bestelling bestaan uit de gemaakte kosten voor het kopiëren, het verzenden ervan en een bijdrage t.g.v. het beheer van het muziekarchief.

U kunt muziek bestellen bij Francis Michels via het mailadres muziekarchief@christengemeenschap.nl

 

Bestellen in Duitsland

In Dortmund bevindt zich ook een zeer uitgebreide verzameling van muziek die geschreven is voor de cultus van de Christengemeenschap. Deze verzameling is in Dortmund, Duitsland en heet ‘Notenarchiv der Christengemeinschaft’. De catalogus ervan is in Word, hier beschikbaar als een pdf document en heet KatalogVollstaendig01. Bij de beheerder van dit archief kunt u ook bladmuziek bestellen:

Herr Winfried Berger
Brechtener Straβe 280b
D-44339 Dortmund
Email: win.berger@web.de.

Het muziekarchief van de Christengemeenschap is gevestigd in

Groot Hertoginnelaan 4
2517 EG Den Haag
Tel: 070-3451506
IBAN: NL41 INGB 0005 352227 – BIC: INGBNL2A

 

 

Archief Digitale Nieuwsbrieven

Lees hier alle Nieuwsbrieven

Contact

Groot Hertoginnelaan 4
2517 EG
Den Haag
070 3451506
Contactformulier